Harstad sykkelpark

Informasjon

Her finner du nyttig informasjon for å planlegge en fantastisk dag i sykkelparken!

Du finner oss i Blåbærhaugen

I Blåbærhaugen, tett opp til Folkeparken, finner du Harstad Bike Park. Det er 3,4 km fra Harstad sentrum med enkel adkomst, enten du tar sykkelen fatt eller kjører bil. Det er en stor parkeringsplass på området. 

Fasiliteter

Mat og drikke
Det er mange benker og rasteplasser i Harstad Bike Park, hvor du kan nyte utsikten og medbrakt mat. Det er også felles bålpanner på området, bare husk å ta med egen ved og vann for å slukke etterpå. Vis varsomhet ved fyring av bål og sørg for at alt er slukket før du forlater. Se områdekart for å finne plassering av rasteplasser og utsiktspunkt.

I løpet av sommeren 2023 bygger vi en terrasse foran det nye Sykkelhuset, med benker og sittegrupper til fri benyttelse og medbrakt mat. Her planlegger vi også en kafé, mer informasjon om dette kommer etter hvert.

Toalett og garderobe
I mellomgangen på Sykkelhuset vil det bli toaletter til fri bruk. Inntil videre setter vi ut festivaltoaletter.

Ønsker du å vite mer om utleie og bruk av Sykkelhuset? Ta kontakt med HCK på e-post: post@harstad-cykleklubb.no eller tlf: 408 95 549.

Sikkerhet og regler

Det kan gå fort i svingene og sykling i Harstad Bike Park er forbundet med risiko. Sett deg inn i reglene og gjør de nødvendige tiltakene som kreves for å redusere skaderisko.

Alle besøkende og brukere av sykkelparken er selv ansvarlige for egen sikkerhet, egne barn og de man ellers måtte ha ansvar for. Du er ansvarlig for at du har det nødvendige sikkerhetsutstyret som løypen/elementet krever, og at du har det ferdighetsnivået som kreves for å mestre den graderingen du sykler.

Bruk av hjelm er påbudt. Sikkerhet kommer alltid først! Annet beskyttelsesutstyr (ryggskinne, albue- og knebeskyttere, etc.) er sterkt anbefalt.

Sjekk sykkelen din (gaffel, ramme, bremser, hjul, hjulakslinger/ hurtigkoblinger, dekk, styret etc.) før hver tur.

Hold god avstand til andre syklister. Unngå syklister foran deg i løypen, de har alltid forkjørsrett!

Følg med på værmeldingen. Gjør nødvendige tiltak angående værforholdene. Kle deg etter været, og ta ekstra hensyn til løypene ved store nedbørsmengder.

Kast søppel i avfallsdunkene. Legg ikke igjen noe i løypene eller i parken for øvrig.

Informer Helsevesenet hvis du er vitne til, eller involvert i en ulykke. Følg så gitte anvisninger.

Det er forbudt å legge igjen sekker, klær, flasker eller andre
gjenstander i løypene.

Gående bes holde seg utenfor løypene i sykkelparken. Spesielt
utforløypene er potensielt farlige.

Det er forbudt å bruke kjøretøy/ fremkomstmidler som ikke er egnet for pumptrackene, parkene eller løypene.

Det er forbudt å forstyrre andre syklister i sykkelparken.

Det er forbudt å sykle dersom du er påvirket av narkotika, alkohol eller utmattelse.

Det er ikke tillatt å endre eller ødelegge løypene, deres elementer eller annen infrastruktur i sykkelparken.

Foto: Sjur Melsaas
Foto: Sjur Melsaas

Harstad, midt i Nord-Norge

Harstad er en region med fantastiske naturopplevelser, sommer som vinter. Et mektig fjellandskap, storslagen utsikt, og en rik skjærgård legger til rette for uforglemmelige opplevelser. Herfra er det kort vei til Lofoten, Senja og Vesterålen hvis du vil oppleve en enda større del av Nord-Norge.

Overnatting

Velg mellom urbane hoteller midt i Harstad sentrum eller sjarmerende gjestehus. Harstad kan tilby overnatting for enhver smak.

Foto: Tomas Rolland

Reise til Harstad

Reise med fly

Den nærmeste flyplassen er Harstad/Narvik Evenes Lufthavn. Den er 40 km fra Harstad og 57 km fra Narvik. Widerøe, Norwegian og SAS flyr til Harstad fra Andenes, Bodø, Tromsø, Bergen, Oslo, Sandefjord og Trondheim.

Flybussen har flere avganger daglig mellom flyplass og Harstad sentrum. For mer informasjon om reise til og fra flyplassen se nettsidene til Avinor.

Reise med Hurtigruten

Se avganger og kjøp billetter på Hurtigrutens nettsider.

Reise med tog

Den nordligste togstasjonen i Norge er Fauske. Herfra går det buss og ferge til Harstad. Rutetider for bussene finner du her. For mer informasjon om togtider og priser se VYs nettsider.

Reise med ferge og hurtigbåt

Troms fylkestrafikk selger billetter for buss, ferge og hurtigbåt. Besøk kundeservice ved havna i Harstad, eller finn informasjon på nettsiden til Troms fylkestrafikk.

Ofte stilte spørsmål

Det koster ingenting å sykle i Harstad Bike Park. Parken er åpen hele døgnet i sesongen, følg med på nettsiden for åpning av løypene.

For øyeblikket er det ikke sykkelutleie i Harstad. Det jobbes med flere alternativer for å få dette på plass.

 

Men HCK har 20 barnesykler til gratis utlån som administreres av Turbbua/ Røde Kors. De holder til i kjelleren på gamle Byskolen.

Se nettsiden til Turbua for informasjon og utleie.

Ja, vi har satt opp festivaltoaletter. Når Sykkelhuset står ferdig medio august 2023 vil det være toaletter tilgjengelig fra kl. 7-23. Toalettene er gratis å bruke og håndteres av HCK. Gi gjerne beskjed hvis det er noe som mangler.